Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce

de vasimur in Porc, 12 Noi 2017 | 5065 vizualizari

 

 
O mâncare gustoasă, dietetică și apreciată de foarte multă lume.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 3 porții.

 

INGREDIENTE

  • 3 cotlete (vrăbioare) de porc - au cântărit cca 600 g
  • 2-3 cartofi (în funcție de mărimea lor)
  • 2 morcovi
  • 1 telină rădăcină, mică
  • 1 varză dulce, mică
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • apă
  • oțet alimentar din vin
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce:

 

Se curăță morcovii, cartofii și țelina și se spală bine (dacă aveți, puteți pune și pătrunjel, păstârnac sau gulie). Morcovul se taie rondele de grosime potrivită, iar țelina și cartoful, felii de grosime potrivită. Dacă cartofii sunt mai mari, îi tăiem în două sau patru, pe lungime după care îi tăiem felii de grosime potrivită.

 Se toarnă apă în aparatul de gătit cu abur (dacă nu aveți așa ceva, puneți legumele, la fiert, într-un vas, în apa fierbinte cu sare). Se pun legumele în vasul destinat acestui lucru și punem capacul. Fixăm timpul la 30 min și se lasă să fiarbă.

 Între timp, se spală bine cotletele. Se pun la prăjit în tigaia gril, pe ambele părți. Când sunt gata, se scot pe o farfurie. Se condimentează după gust cu sare, piper și boia de ardei dulce.

 Preparare salată de varză: se spală varza, se taie fideluțe după care se freacă cu sare și se lasă 10-15 min la macerat. Se stoarce varza de zeama lăsată, se pune într-un vas și se toarnă peste ea, o soluție de oțet, diluată cu apă, după gust. Pe deasupra se poate presăra piper, boia și verdeață (mărar sau pătrunjel) tăiată mărunt.

 Când legumele sunt fierte, le așezăm pe farfurie, împreună cu cotletul. Pe deasupra se presară verdeață (mărar sau pătrunjel) tăiată mărunt.

 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Gătiți cotletele de porc, la foc mediu spre mic, ca să nu le ardeți.

2

Nu țineți prea mult, cotletele de porc, pe foc, pentru că devin prea uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

vasimur 1

14.11.2017, 08:42

Poftiți la masă!

Rahela Velicu 1

20.11.2017, 15:11

Foarte gustos!

christyansen 1

08.06.2022, 08:41

f bun bravoooooooooooooooooooooooooooo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu zacusca de vara si costita afumata